Om Innofactor

En nordisk organisation med över 500 professionella och engagerade medarbetare!

Vi hjälper kunden att lyckas!

Vi erbjuder kritiska leveranslösningar och underhållstjänster och utvecklar egna mjukvaruprodukter och tjänster. Våra lösningar utnyttjas av mer än 1 500 företag och offentlig sektor i Finland, Sverige, Danmark och Norge.

En stabil kundbas med visionära kunder gör att vi kan vidareutveckla våra produkter och tjänster och skapa grunden för tillväxt. Vi är en stark och respekterad partner och våra långsiktiga kundrelationer är ett bevis på våra kunders förtroende för oss.

Läs mer om vår lösningar här

Vår kunniga personal garanterar kvalitet!

Vår viktigaste tillgång är kunnig och motiverad personal som tillsammans bygger en ny gemensam riktning och ständigt letar efter sätt att utveckla lösningar, förbättra kundnöjdheten, förbättra arbetet och öka produktiviteten.

Vi arbetar med ungefär 500 entusiastiska och motiverade toppexperter, som kombinerar intresse för att arbeta i framkant av innovation och den senaste tekniken. Vi är stolta över den fantastiska kompetensen hos vår personal och vi satsar mycket på att upprätthålla det.

Det gör vi bland annat  genom att ständigt bygga på deras tekniska kvalifikationer - som till exempel Microsoft Certified Professional. Vi har mer än 1600 individuella Microsoft-certifieringar.

En dag på Innofactor!

 

Några siffror för Innofactor

Vår nettoomsättning för 2019 var 64.2 miljoner euro, vilket innebar en ökning på 1.7% från föregående år. Vår rörelsemarginal var 5.1 miljoner euro, eller 7.9% av nettoomsättningen. Den femåriga årliga tillväxttakten under åren 2015-2019 var i genomsnitt 10% årligen (CAGR) och EBITDA 2015-2019 var i genomsnitt 5% av nettoomsättningen.

Enligt vår strategi är vårt långsiktiga mål att upprätthålla en årlig tillväxt på cirka 20 procent, varav huvuddelen av organisk tillväxt uppnås, för att uppnå EBITDA på cirka 20 procent av omsättningen och för att hålla kassaflödet positivt och säkerställa finansiell solvens i alla situationer. Våra aktier är noterade på Nasdaq Helsingfors huvudlista. Innofactors aktieägare är över 11 000.

Proffs på jobbet!

Innofactor är en av Nordens främsta Microsoft-partner vilket vi visar genom alla våra anställda som har djup kunskap inom Microsofts plattformar. Innofactor har ca 1 600 individuella Microsoft-certifieringar samt 15 certifieringar på företagsnivå vilket bara ett fåtal företag i världen kan stoltsera med.

Våra professionella medarbetare medverkar ofta på föreläsningar, seminarier och mässor där de delar med sig av sin kunskap till medarbetare och branschkollegor:

  • Power Platform Saturday
  • Sharepoint Saturday
  • Microsoft Ignite
  • Microsoft Tech Days
  • Cloud Camp

Dessutom är det många som skriver om nyheter och erfarenheter på Innofactors blog

Innofactor 20 år!

I år har vi på Innofactor extra stor anledning att fira då det är 20 år sedan företaget grundades. Kolla hälsningen från Sami Ensio, grundare och koncern-VD!

 

Lediga jobb!

Stockholm

Drottninggatan 68, 5tr
111 21 Stockholm Vägbeskrivning info.sweden@innofactor.com +46 8 20 97 30 Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor