Sara

Sara

Utvecklare

Berätta om din roll på Innofactor

Jag började som praktikant 2018. Därefter jobbade jag som BI-konsult tills jag nyligen bytte roll till utvecklare. Hittills har jag mest jobbat med BI-uppdrag t ex rapporter i PowerBI och SQL i databaser. Men som utvecklare kommer jag främst att jobba med C#, men även lära mig Microsoft Dynamics 365 på djupet och utveckla bl a plug ins och annat för Microsoft Dynamics 365. Anledningen till att jag ville byta roll är att jag tycker det är kul med programmering och har jobbat lite med bl a chat botar. Jag diskuterade detta med min chef och hon var positiv till ett byte, därför tog vi fram en plan på vad jag behövde lära mig innan jag börjar jobba som utvecklare.


Varför sökte du dig till Innofactor?

Tidigare jobbade jag som biomedicinsk analytiker på labbet på Karolinska sjukhuset i Solna. Därefter pluggade jag 2 år på Nackademin till Business Intelligence-analytiker. Under studietiden anordnades s k branschdagar på Nackademin där bl a Innofactor var inbjudna. Jag pratade med dom och fick ett bra och seriöst intryck. Därefter sökte jag LIA/praktik på Innofactor och kom in vilket kändes väldigt bra.

 

Vad är det bästa med Innofactor?

Att man får göra det man vill göra, t ex byta roll som jag nyss gjort. Man blir hörd och sedd vilket är viktigt. Det är bra stämning och hjälpsamma kollegor.

 

Berätta om dig själv, vem är du, vad gör du på fritiden?

Jag gillar att spela spel, t ex CoD, Rust, HotS och liknande spel. Jag har nyligen skaffat en ödla (skäggagam) som heter Zeus.

Förra året var jag med i Hackaton by Innofactor och vann! Jag och min kollega utgick från en chat bot och kopplade in den på Facebook messenger, därifrån verifierar man sig via BankID. Därefter kan användaren skriva sina kommentarer eller önskemål till företaget och får svar direkt av chat boten, men den stora vinsten för företaget är att man även kan göra en s k sentimentanalys på det data som skrivs in, t ex om användaren är missnöjd. Då kan företaget agera på den informationen utan att själva behöva göra analysen själva i första läget. Och det är den analysen som är värdefull och det unika i sammanhanget!

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor