Imran

Imran

Utvecklare

Berätta om din roll på Innofactor

Jag jobbar som utvecklare med fokus på Innofactors produkter som till exempel MMS (Medlemssystem), CEM (Eventhantering) och våra open-source lösningar t.ex. Innofactor DevOps Tools och Plugin Registration Tool på XrmToolBox som finns på GitHub. I detta arbete ingår att planera releaser, nya funktioner, bug fixar och liknande uppgifter. Alla Innofactors produkter är baserade på Microsoft Dynamics 365 och i mitt arbete jobbar jag med JavaScripts, DevOps, Plugins, .NET, NodeJS och integrationer.

 

En vanlig dag börjar med en standup (scrum meeting) där vi tillsammans tittar på vår scrum board i Jira. Därefter beslutas vem som ska arbeta med vad under dagen och om det finns några hinder som står i vägen för det. I så fall ser vi till att lösa det.

 

Varför sökte du dig till Innofactor?

Jag har jobbat med .NET ganska länge, började i Pakistan där jag jobbade med det i 2 år innan jag kom till Sverige 2009 för att studera på Stockholms Universitet. När jag var klar med mina studier så började jag jobba och under 2015 kom jag i kontakt med Microsoft Dynamics CRM och XRMToolBox. I den perioden upptäckte jag ett antal plugins som var utvecklade av personer på Innofactor vilket fick mig att tänka att där skulle jag vilja jobba. Jag fick ett samtal av en rekryterare som undrade om jag ville titta närmare på ett företag som heter Innofactor? Jag sa "Hey I'm interested!". När jag sedan fick besöka Innofactor så fick jag träffa människorna som utvecklat dessa plugins och jag kände mig faktiskt lite star struck!

 

Vad är det bästa med Innofactor?

Det bästa är alla innovativa och ansvarstagande människor som vill leverera kvalitet. Vi har ett uttryck "LSLB" som betyder Lite Snyggare, Lite Bättre vilket innebär att vi alltid utvecklar med lite mer eftertanke. Andra bolag tittar mest på hur mycket timmar de kan debitera kunderna, men på Innofactor är vi stolta över att kunna leverera kvalitet!

 

Berätta om dig själv, vem är du, vad gör du på fritiden?

Tidigare brukade jag träna ganska mycket, men nu har jag en liten son och ytterligare ett barn på väg så nu vill jag kunna fokusera på familjen också. Mitt mål är att kunna vara så mycket som möjligt med familjen, men även få tid till att träna och hålla mig i form. Jag läser mycket, men lyssnar även en hel del på olika podcasts när jag är på tunnelbanan till och från jobbet. Då blir det oftast Joe Rogan, Russel Brand, Dr Phil, Ben Swann och liknande. Jag brukar även vara med på Hackaton at Innofactor.

 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor